kfd protein dessert

Dieta antycukrzycowa

Dieta antycukrzycowa generalnie nie różni się zbyt wiele od sposobu żywienia człowieka w pełni zdrowego. Niemniej jednak w pewnym stopniu się różni. Różnica ta przede wszystkim tkwi w ograniczeniu ilości spożywanych łatwo przyswajalnych węglowodanów. Chodzi oczywiście w głównej mierze o słodycze oraz o produkty zawierające cukier. Ograniczeniu podlegają również tłuszcze, a zwiększa się ilość spożywanego białka.

Większa ilość posiłków

Dieta antycukrzycowa powinna uwzględniać nieco więcej posiłków w ciągu dnia, a poza tym również powinna uwzględniać ten fakt, że osoby cierpiące na cukrzycę nie powinny zbyt długo pozostawać na czczo. Osobom cierpiącym na cukrzycę poleca się między innymi takie produkty jak ryby oraz mięso niezbyt tłuste, mleko o małej zawartości tłuszczu, pieczywo w tym głównie pieczywo razowe. Jednocześnie, jak już wcześniej wspomniano mówi się o ograniczeniu spożywanego cukru, nie zaleca się spożywania tłustych mięs, podrobów, tłustego mleka oraz jego wyrobów czy też żółtka jajek. Z pewnością są to bardzo ważne wskazania. Szczegóły na: http://www.kfd.pl/dieta-antycukrzycowa-42437.html/#ixzz39WpORUae

Tagi: ,

Dodaj komentarz

Kulturystyka i fitness

Zobacz wszystkie artykuły

Partnerzy portalu

log-kfd-ar log-kfd2-ar
0.24