kfd protein dessert

Dieta bezglutenowa

Choroba glutenowa to dosyć przykra przypadłość, ale bardzo łatwo jest wyeliminować jej skutki w naszej codzienności, gdyż wystarczy jedynie zastosować odpowiednią dietę. Mowa oczywiście o diecie bezglutenowej. Źródłem całego nieszczęścia jest białko zwane gliadyną, które znajduje się w różnych pokarmach. Znajdujemy je w takich zbożach jak pszenica, żyto, jęczmień czy też owies. Należy, więc wszelkie produkty oparte o wymienione powyżej zboża zastąpić innymi.

Co spożywać?

Między innymi osoby stosujące dietę bezglutenową mogą spożywać soję, ryż lub kukurydzę. Poza tym również bezpiecznie można spożywać takie produkty jak mleko, sery, śmietanę, mięsa, wędliny, podroby, jaja, owoce, warzywa, cukier, tapiokę, grykę, miód, tłuszcze, przyprawy, kawę i herbatę. Na pewno należy sprawdzać skład pieczywa, ciast, deserów i unikać kaszy manny, jęczmiennej, słodyczy zawierających jakieś ilości zakazanych zbóż oraz wszelkich produktów, które to zboże w jakiejś ilości zawierają. Stosując się do tych zasad na pewno mamy szansę, aby żadnych dolegliwości nie odczuwać. Więcej o diecie poczytasz na: http://www.kfd.pl/dieta-bezglutenowa-42440.html/#ixzz39WpWa9mt

Tagi: ,

Dodaj komentarz

Kulturystyka i fitness

Zobacz wszystkie artykuły

Partnerzy portalu

log-kfd-ar log-kfd2-ar
0.24