kfd protein dessert

Coś dla łasuchów- Pieczone jabłka z Protein Dessert KFD

jab1

 Składniki:

  • 2 twarde jabłka
  • 0,5 cytryny
  • 2 łyżki żurawiny
  • cynamon
  • 2 łyżki wody
  • miarka Protein Dessert
  • 150 ml wody

Sposób przygotowania:

  • Jabłka ścinamy od góry i za pomocą łyżki usuwamy środek. Tzn chodzi o usunięcie gniazda nasiennego i zostawienie dość grubej ścianki. Jak widać na załączonym obrazku, owoc nie jest doszczętnie spenetrowany.  Przeciętą cytryną smarujemy górę jabłka aby nam nie ściemniała w pieczeniu.
  •  Do każdego jabłka dajemy po łyżce żurawiny i wody. Pieczemy w 160 stopniach, aż jabłka będą al dente.
  •  Im później wystygną, zmiękną jeszcze bardziej. Po wyjęciu z piekarnika, wyciągamy żurawinę, a jabłka odstawiamy do ostygnięcia. Deser przygotowujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Gdy jest już sztywny jak bita śmietana, dodajemy soku z cytryny( według smaku) to sprawia, że deser nabierze innego bardziej wyraźnego smaku.
  •    Następnie delikatnie mieszamy z upieczoną żurawiną. Przestudzone jabłka oprószamy w środku cynamonem, nakładamy deser , całość ponownie posypujemy cynamonem.

jab7
Co tu dużo pisać….szybko, smacznie i do tego zdrowo. Oby każdy nasz posiłek był przepełniony takimi walorami.

Przepisem podzieliła się z nami: http://dietamojapasja.pl

Kategorie: Kuchnia Fit

Tagi: ,

Dodaj komentarz

Kulturystyka i fitness

Zobacz wszystkie artykuły

Partnerzy portalu

log-kfd-ar log-kfd2-ar
0.13